مقایسه مصرف برنج در ایران و دیگر کشورها (همه چیز درباره برنج)

برنج از جمله غلاتی است که کاشت و برداشت آن توسط کشاورزان در طول یک سال طی دو مرحله انجام می‌شود. در هر برداشت برنج، بوته آن به طور کامل از بین می‌رود و برای برداشت دوباره باید اقدام به کاشت دانه کنند. باتوجه به اینکه در جهان حدود 120 هزار نوع برنج وجود دارد، برنج ایرانی از مرغوب‌ترین و بهترین برنج‌های جهان شناخته می‌شود.

مصرف برنج در کشورهای جهان

بررسی‌ها نشان داده علاوه بر 80 درصد مردم ایران، 40 درصد از مردم جهان نیز جزو مصرف کنندگان برنج هستند. کشورهایی مانند چین، هند و آفریقا اقدام به کاشت و برداشت برنج می‌کنند. جالب است بدانید مصرف برنج پیش از میلاد نیز وجود داشته است. با این حال از قدیم تاکنون از معروف‌ترین کشورهایی که در زمینه کاشت برنج رتبه اول بوده، کشور ایران است.

فرایند تولید برنج از اوایل فروردین شروع می‌شود و برداشت آن اواخر تیرماه صورت می‌گیرد. برای کشت دوم نیز  اوایل مردادماه تا مهرماه به طور می‌انجامد. از معروف‌ترین برنج‌های ایرانی در حال حاضر می‌توان به برنج طارم، برنج هاشمی، برنج شیرودی، برنج فجر و برنج ندا اشاره کرد. این برنج‌ها بیشتر در مناطق شمالی کشور در استان‌های مازندران، گیلان و گلستان بهره‌برداری شده و به تمام نقاط کشور ارسال می‌شوند.

میزان مصرف برنج در ایران

از آنجایی که برنج ایرانی از مرغوب ترین و باکیفیت‌ترین برنج دنیا محسوب می‌شود بدلیل عطر و طعم بینظیر آن تقاضا برای این محصول بسیار زیاد است؛ از این رو می‌توان گفت مصرف برنج در ایران بالا می‌باشد. درواقع کشاورزی در قاره اسیا مربوط به محصول برنج بوده و معمولاً کشورهای آسیایی مصرف برنج بالایی دارند.

البته برنج ایرانی در قیاس با برنج کشورهای دیگر از مجله کشورهای آسیایی از ویژگی‌های بهتری برخوردار است، کیفیت بالا، عطر خوش، طعم عالی و پخت بینظیر از ویژگی‌های برنج ایرانی محسوب می‌شود. لازم به ذکر است که با توجه به این ویژگی‌ها طبیعتاً قیمت برنج ایرانی بالاتر از برنج‌های خارجی بوده و بسیاری از رستوران‌ها، مراکز آشپزی و حتی خانواده‌ها نیز به دلیل بهای پایین‌تر از برنج خارجی استفاده می‌کنند.

 

تیم تحریریه برتیکا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *